TARİHÇE

20.03.2024 42

Şanlıurfa ilimizin ikinci sağlık meslek lisesi olarak Karaköprü’de açılmıştır.

2010 yılında öğretime başlamış olan okulumuz, ilk yılında iki sınıf hemşirelik, bir sınıf acil tıp teknisyenliği olarak eğitime başlamış, okulumuz şuan 11. ve 12. sınıflarımız Alan-Dal olarak Sağlık Hizmetleri ; Yardımcı Hemşirelik, Yardımcı Ebelik ve Sağlık bakım teknisyenliği öğrencileri olarak eğitim almaktadır. 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz Sağlık hizmetleri öğrencileri olarak eğitim almakta olup toplamda okulumuzda 658 öğrenci eğitim almaktadır.

Okulumuz öğrencilerinin önemli bir bölümü (3/1 oranında) il merkezi dışından gelmektedir. İl merkezi dışından gelen bu öğrenciler, okulumuzun Pansiyonunda kalmaktadırlar.
             Okulumuzda 1 Müdür, 1  Müdür Baş Yardımcısı, 1 Pansiyon Müdür Yardımcısı ve 4 öğrenci ve diğer işlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı 41 Öğretmen (kadrolu, görevlendirme, sözleşmeli ve ücretli),  6 Hizmetli  2 Güvenlik görevlisi görev yapmaktadır. Okulumuz bodrum, zemin kat ve ayrıca iki katlı bir binadan oluşmaktadır.

2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında okulumuz yeni binasına taşınmış olup, yeni binası 24 derslikli, 200 kişilik kız pansiyonu ve kapalı spor salonuna ve bir halı sahaya sahiptir. Yeni eğitim yılında 5 şubeyi (toplam 169 öğrenci) bünyesine katmıştır.